Menu

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – HACCP

Οι όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις της παραγωγής ασφαλών τροφίμων, έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου HACCP (Hazard analysis and critical control points) για τη διασφάλιση της υγιεινής, της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων με την ευθύνη των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αλλά και την εθνική νομοθεσία (ΕΚ.αρ.852/04, ΥΑ 96967/8-10-2012, ΦΕΚ 2718, και Απόφαση επιβολής προστίμων ΦΕΚ 727/Β/15.06.2006) η εφαρμογή ενός συστήματος αυτοελέγχου σε μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι υποχρεωτική.

Ο ΕΦΕΤ καθόρισε και επικύρωσε τα πρότυπα και τις αρχές στις οποίες θα πρέπει να στηρίζεται η μελέτη και εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης ασφαλών τροφίμων καθώς και τον κατάλογο των αρχείων τα οποία πρέπει να τηρούνται από τις επιχειρήσεις τροφίμων – υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

Το σύστημα HACCP αναφέρεται σε:

  • Εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης, αποθήκευσης, μεταφοράς, συσκευασίας τροφίμων.
  • Εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία, ψητοπωλεία.
  • Αρτοποιεία και πρατήρια άρτου, super market.
  • Αλυσίδες μαζικής εστίασης, ζαχαροπλαστικής, μεταποίησης και διαχείρισης τροφίμων.
  • Σε όλες γενικά τις εταιρίες που εμπλέκονται στην αλυσίδα τροφίμων.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τη σύνταξη Φακέλου τεκμηρίωσης συστήματος HACCP καθώς και την σύνταξη των απαραίτητων αρχείων μεθοδολογίας που βασίζεται στις αρχές του HACCP.

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και του διακριβωμένου μετρητικού εξοπλισμού (πχ θερμόμετρα, μανόμετρα, ψηφιακοί ζυγοί κλπ) παρακολούθησης των σημείων ελέγχου από διαπιστευμένο με ISO 17025 εργαστήριο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone